Werkzoekende

De PWA kan veel werkzoekenden te behelpen een duidelijk kader voor hun leven, hun projecten en hun toekomst. Sommigen voor Het behelpen van mensen op de arbeidsmarkt om die terug in te burgeren op de arbeidsmarkt, en dit wanneer het proces van uitsluiting is ingeschakeld voor hun activiteiten

Om te werken met de PWA, moet men voldoen aan de volgende voorwaarden:

Werkloze

• Ofwel twee jaar werkloosheidsuitkeringen gehad voor personen onder 45.j

• Het ontvangen gehad van een werkloosheidsuitkering voor ten minste 6 maanden voor de personen ouder dan 45 jaar of werklozen gecompenseerd met fulltime van de periode van werkloosheid, maar zijn vrijgesteld van de inschrijving als werkzoekenden (werklozen ouder dan 50 jaar)

OCMW

• Of genieten van een sociaal integratie-inkomen.

OF

• Ook personen die in aanmerking komen voor sociale bijstand (persoon die geen toegang hebben tot inkomen van sociale integratie als gevolg van hun nationaliteit).
Toegestaan activiteiten: zie wat werkt?

Praktische informatie van de PWA

Remuneratie

Werkzoekenden die een activiteit uitvoeren voor PWA (werknemer) zijn uitgekeerd door de gebruiker. (De persoon waarvan de activiteit zijn uitgevoerd), debiet van een PWA-cheque. € 4.10 per uur begon te werken. Ze bieden een maximum van 45 uur per maand.

Dus, en dat is volstrekt legaal, de werkzoekenden hebben de mogelijkheid om te verdienen van een extra € 184,50, naast hun sociale uitkering elke maand.

Verzekering

De werknemer van PWA zijn verzekerd door Actiris (Ethias) voor werkongevallen. Actiris (Ethias) abonnementen heeft een verzekering die dekt de aansprakelijkheid van de Overeenkomst van de Gebruiker en van de werknemers van de PWA voor de schade die zou zijn ontstaan in de uitoefening van zijn activiteiten.

Code van goede praktijk in PWA

Onder de aandacht van de werknemer

Wees vroegtijdig, respecteer de tijdschema’s die overeengekomen met de gebruikers.
Kom een beetje vroeger op tijd op je post, In geval van belangrijke preventie of ziekte, verwittigd de klant voor wie u moet werkt zo spoedig mogelijk.

Als u ziek bent blijf dan thuis. Anders neemt u de nodige medicatie om toch te gaan werken, zoals gewoonlijk. U nog kiezen om te gaan werken.

Als u een doktersafspraak hebt probeert deze te nemen buiten de werkuren.
U bent verzekerd voor het werk en aansprakelijkheid van ongeval.
Breng de PWA zo snel mogelijk op de hoogte van het ongeval.

Als u gaat werken met openbaar vervoer houdt de onkosten (tickets, abonnementskaart) voor de terugbetaling.
U heeft het recht als werkzoekende maximaal 24 werkdagen vakantie per jaar.
Wanneer de 24 dagen zijn uitgeput, zal deze niet meer als vakantie dagen worden berekend doordat je die dan verliest als dagen van betalend tot werkloosheid, en als je deze niet meldt aan je vakbond, kan je door de wet verlies lijden van het recht op werkloosheidsuitkering.

U Mag geen 15 min pauze nemen als men 3 uren werkt.
Wanneer uw werk is beëindigd van de dag, moet u uw materiaal proper klaarzetten voor de volgende dag of andere persoon.

U informeert uw managers wanneer u gedaan heeft met werken en noteer uw uren.

Als er een probleem is dan praat je met de manager.
U bent een dienstverlener van PWA, als je niet tevreden dan heb je het recht om je werk te beindigen met 2 of 3 dagen te werken zodanig wij iemand kunnen zoeken om u te vervangen zodanig wij kunnen zorgen dat de klant tevreden is.
U bent een dienstverlener PWA en daarmee ingestemd met een werk, dat u verplicht te doen wat van hem wordt verlangd.

Het feit dat u 4.10 euro per uur betaald wordt, moet het werk degelijk gedaan worden. Uw vergoeding werkloosheid, OCMW ‘ s, of PWA, zijn betaald door dezelfde agentschap rijksdienst voor arbeidsvoorziening, dat is te zeggen, de staat. Daarom wordt het geheel betaald voor wat je moet doen
Indien je werk u niet bevalt gelieve dan werk overlaten aan gemotiveerde personen die ernaar uitkijken voor deze job.

Contact

Vous pouvez nous envoyer un e-mail et nous vous contacterons au plus vite. U kunt ons een e-mail sturen en wij nemen zo snel mogelijk contact met u op.

0

Start typing and press Enter to search